Xiaomi 14 Özellikleri Ortaya Çıktı

27 Ekim tarihinde lanse edilmesi beklenen Xiaomi 14 serisi hakkında birçok sızıntı haberi paylaşıldı. Bu haberlerle yeni nesil amiral gemisi modellerin tasarımından teknik özelliklerine de birçok detayı gözler önüne serildi. Söz konusu telefonlar için bir yandan geri sayım devam ederken, bugün de merak edilen Xiaomi 14 özellikleri güvenilir kaynaklar aracılığıyla servis edildi.

Anvin adlı bir X (Twitter) kullanıcısının elde ettiği bilgilere göre, Xiaomi’nin yeni nesil amiral gemisinin 6.44 inç boyutundaki Huaxing C8 OLED bir ekranın üzerine inşa edilmesi bekleniyor. 6.44 inçlik bu ekranın da 1.5K çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı ve 2.800 nit maksimum parlaklık değerine sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca, Xiaomi 14’ün OLED ekranının DCI-P3 renk gamının yanı sıra Dolby Vision desteğine ev sahipliği yapacağı da özellikle vurgulanıyor.

İşlemci performansıyla dikkatleri üzerine toplayacak olan amiral gemisinin gücünü ise Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden alacağı da paylaşılan bilgiler arasında. Bu işlemciyse LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanı eşlik edeceği dile getiriliyor.

4.600 mAh büyüklüğündeki bir bataryayla lanse edileceği ifade edilen telefonun, 90W kablolu, 50W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarjı destekleyeceği de iddia ediliyor. Xiaomi 14’ün kamera sisteminse OIS destekli 50 MP OmniVision OV50H ana kamera, 50 MP ultra geniş kamera ve 50 MP telefoto ünitelerden oluşacağının altı çizilmiş.

Henüz sızdırılan bu bilgiler hakkında Xiaomi cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu da sızdırılan bilgilerin lansman sonrasında değişebileceği anlamına geliyor.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir